Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanarak 20.06.2006 tarih ve 26204 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yüksek Öğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği” dikkate alınarak, üniversitemizde Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü’ne bağlı olarak “Engelliler Danışma ve Koordinasyon Birimi” kurulmuştur. Birimimiz, üniversitemizdeki engelli öğrencilerimizin üniversite yaşamlarını engelsiz bir şekilde sürdürmelerini amaçlamaktadır. Ayrıca akademik ve idari personelimizde, tüm öğrencilerimizde konu ile ilgili farkındalık yaratmak ve çeşitli etkinlikler planlayarak duyarlılıklarını arttırmaktır.

Kampüs Erişilebilirliği:
Bornova Selçuk Yaşar Kampüsü, engelli öğrencilerin erişebilirliği için çeşitli önlemler alınarak tüm engellilerin Kampüs alanı içindeki hemen her noktaya kolayca ulaşabileceği şekilde inşaa edilmiştir. Kampüs fiziksel alanlarının maksimum erişilebilir olması amacıyla;

Kampüs giriş kapılarında standartlara uygun engelli turnikeleri konumlandırılmıştır.

Bahçe içerisinde kod farkı bulunan alanlar arasında standarda uygun rampalarla geçiş olanağı sağlanmıştır.

Bina girişlerindeki basamak ve yükseklikler yeterli eğime sahip rampalarla erişilebilir hale getirilmiştir. Çok katlı yapılarda asansörlerle erişim imkanı sunulmuştur.

Kampüs alanında, özellikle dersliklerin yoğun olarak bulunduğu binada, spor salonunda ve konferans salonu yakınında “özürlü tuvaletleri” yer almaktadır.

Engelliler Danışma ve Koordinasyon Birimi olarak, engelli öğrencilerimiz ile bire bir görüşmeler yapılarak engel durumları, sorunları ve ihtiyaçları belirlenerek, öğrenme kaynakları, sınav ve erişim olanakları için bireysel çözümler üretilmektedir. Özel ihtiyacı olan öğrenciler için Sınav ve Ders Uygulamaları konusunda ilgili fakülte yönetimi ve öğretim görevlileriyle görüşülmektedir.