YASOS “Yaşarlı Akademisyenler Söylüyor Otizmli Çocuklar Gülüyor”

YASOSYaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğunun düzenlediği “Yaşarlı akademisyenler söylüyor, otizmli çocuklar gülüyor” gecesinde akademisyenler, 5 ile 21 yaş arasındaki otizmli çocuklardan oluşan İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu ile sahneyi paylaşarak unutulmaz bir gece yaşattı.
Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu, otizm hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla “Yaşarlı akademisyenler söylüyor, otizmli çocuklar gülüyor” gecesi düzenledi. Selçuk Yaşar Kampusünde düzenlenen geceye akademisyenler, öğrenciler, otizmli çocukların aileleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğunun Otizmli Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) işbirliğiyle düzenlediği gecede, sunuculuğu Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürü Dr. Senem Yılmaz yaptı. Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem, Endüstri Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Sencer Yeralan, Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emre Özgen, YÜSEM Müdürü Doç. Dr. Sabah Balta, The Nihavend Grubu’yla Prof. Dr. Recep Meriç, Prof. Dr. Edip Teker, Dr. Seda Genç ve YÜSEM Engelsiz Müzik Okulu Eğitmeni Zafer Gülenç, Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Engin Ayvaz ile okutmanlar Sefa Kırlı ve Elif Kabo da söyledikleri türkülerden Türk Sanat Müziğine, rocktan popa kadar çeşitli şarkılarla dinleyenlere keyifli bir gece yaşattı.