Kurtlar Vadisi dizisinde ‘Savcı Leyla’ karakterini canlandıran Çiğdem Batur ise sahne korkusunu üniversite yıllarına kadar yenemediğini söyledi. Utangaç bir çocukluk dönemi geçirdiğini belirten Batur ilk sahne deneyimini şöyle anlattı:

“O kadar utangaç bir çocuktum ki ilkokulda bana verilen tüm rollerden kaçardım. Bir gün kelebek rolü verilip sahneye çıkmam istendiğinde ise yine çok heyecanlanmıştım. Öğretmenim beni ite kaka mikrofonun önüne getirdiğinde durup aniden ağlayıp sonra da annemin kucağına koşmuştum. Ancak üniversite yıllarımda tiyatro topluğuna girdiğimde her şey değişti. Oynadığım ilk oyunda en fazla alkışı alınca güvenim yerine geldi. Üniversitede sahne tozunu yutmam bana çok şey kattı.”

Yeşilçam’ın Sultanı Türkan Şoray Yaşar Üniversitesi’nin bahar şenliğinde öğrencilerle bir araya geldi. Televizyon dizileri hariç 203 sinema filminde başrol oynayan Türkan Şoray,   “Türk Sineması’nın Dünü, Bugünü’’ adlı etkinlikte öğrencilerle sohbet etti, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

2013 Bahar Şenliği

Televizyon ekranlarında izlenme rekorları kıran 80’ler ile Kurtlar Vadisi dizilerinin oyuncuları ve yapımcıları Yaşar Üniversitesi  düzenlenen söyleşilerde öğrencilerle bir araya geldiler. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşilerin ilkine 80’ler dizisinin  yapımcısı, senarist ve yönetmen Birol Güven ile dizide Pastacı Sami karakterine hayat veren Berat Yenilmez konuk oldu. İkinci söyleşide ise 10 yıldır  ekranların vazgeçilmesi haline gelen “Kurtlar Vadisi” dizisinde Savcı Leyla karakterini canlandıran Çiğdem Batur ve izleyicinin Güllü olarak tanıdığı Erhan Ufak ile dizinin Basın ve Halkla İlişkiler Temsilcisi Esra Söylemez yer aldı.

‘İşler Güçler’ dizisinin genç ekibi de Yaşarlı öğrencilerle buluştu. Dizide  Doktor Feride’yi canlandıran Gaye Gürsel ile Zehra’yı canlandıran Ceren Moray öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

inema hayatını kaleme aldığını ve haziran ayında kitabının  yayımlanacağını belirten Şoray, “Sinema yaşamımda neler oldu, neler bitti hepsini kitap haline getiriyorum. Ömrüm setlerde geçti. Sinema ile ilk tanıştığı günden  bugünüme kadar olan, hayatımın değişim sürecini anlattım” dedi. Sinemaya olan aşkının hiçbir zaman bitmediğini belirten Şoray şöyle konuştu:

“Mesleğimi hiçbir zaman bırakmak istemedim. Çok zorluk çektim ama bunlar beni yıldırmadı, sadece seyirci bana ilgi göstermeseydi ancak o zaman yıkılırdım” dedi. Yeni projelerde yönetmenlik yapacak olan Türkan Şoray, kadınlarla ilgili projeleri hayata sokmak için gün sayıyor. En büyük hayalinin sinema filmi yapmak olduğunu belirten Şoray, “Ulusal ve uluslararası arenada o filmin yönetmeni olarak tanınmak isterim. ”